Toissapäivänä tuli todistettua, että Kelakin voi toimia nopeasti ! Lääkäri kyseli sairaalassa kotiinlähtöpäivänä, onko tullut jo uusi kelakortti ja päätös lääkkeiden erityiskorvattavuudesta.

Me olimme ihan huuli pyöreänä ja ihmettelimme mistä lääkäri oikein puhuu ?? Hän kertoi, että osan lääkkeistä Kela korvaa käytännössä kokonaan muutamaa omavastuu-euroa lukuunottamatta.

Ei muuta kuin soittamaan ja jonottamaan puhelinpalveluun. Lopputuloksena tieto, ettei Kela ole saanut mitään lääkärintodistusta. Joko sairaala ei ollutkaan väittämästään huolimatta lähettänyt sitä, se on kadonnut postissa tai kadonnut Kelalla. Palvelussa nainen kysyi milloin tarvitsemme päätöksen ja kun sanoin, että huomenna aamulla, koska lääkkeet saattavat maksaa pahimmillaan monta sataa euroa. Nainen palvelussa neuvoi pyytämään uuden allekirjoitetun todistuksen sairaalasta ja kiirehtimään paikalliseen Kelaan, joka oli vielä auki vajaan tunnin.

Lääkäri toimi onneksi nopeasti, hankki uuden allekirjoitetun todistuksen ja minä kurvasin Kelaan. Asiakaspalvelussa selitin tilanteen puheluineen kaikkineen, lääkkeiden hintoineen ja muut asiaan liittyvät jutut. Asiakaspalvelun nainen sanoi, että hänpä käy päätöspuolella juttelemassa, jos minulla ei ole kiire. No eipä ollut.

Hetken päästä tuli toinen päätöspuolen nainen ja hetken keskustelun jälkeen sanoi, että hän hoitaa itse tämän asian nyt heti, onhan tässä vielä vähän työaikaa jäljellä ja pyysi minua odottamaan hetkisen aulassa.

Viisi minuuttia ennen sulkemisaikaa minulla oli korvauspäätös ( joka apteekissa toimii "Kelakorttina")  muovitaskussa ja tieto, että uusi kortti tulee postitse parin viikon sisällä.

Kiitos Kelan naiset !!! Oli ihanaa, että joskus löytyy joustoa ja ripeyttä tälläisessä muutenkin ikävässä asiassa.