Stentti, eli proteesi. Metallinen itsestään laajeneva metalliverkkoputki asennettiin tiistaina aamupäivällä kevyessä narkoosissa.

Helsingistä tuli kirurgi (kuivakka, varmaan ituja syövä reilu 40v nainen) tekemään kaikenlaisia toimenpiteitä yhdeksi työpäiväksi, mm. tämän stentin asennuksen.

Mieheni oli koko päivän erittäin huonovointinen. Alkutunnit vierähtivät osaston käytävällä sängyssä oksentaen, ei ollut tilaa huoneissa. Lääkettä huonovointisuuteen ei kukaan tarjonnut ja osastolla oli kiireen tuntu koko päivän. Mukavaa, kun on kesälomia.

Stentti ruokatorvessa asettuu paikoilleen pikkuhiljaa ja jatkaa laajenemistaan kolmekin päivää aiheuttaen kipuja ja pahoinvointia. Syö siinä sitten. Kirurgi lupasi, että heti stentin laiton jälkeen olo kohenee ja ruoka alkaa maistua.

No ei edelleenkään mennyt kuten strömsössä. Kipuja ja oksentamista jatkui koko päivän. Kulhoon tuli sellaista "jännää" verensekaista sekoitusta.

Sairaalapäiviä tuli kolme.

Ohjeet syömisestä olivat melko lyhyet ja yksinkertaiset: ei raakoja vihanneksi, eikä mitään kuituista, joka voi tarttua verkkoon kiinni.

No eipä ollut pelkoa moisesta.

Kipuja ja pahoinvointia riitti vielä kotonakin. Kiinteää ruokaa ei ollut uponnut kahteen viikkoon, joten...do the math.